از دست رفتن اطلاعات لپ تاپ به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد که در این میان رایج‌ترین‌ترین آنها از دست رفتن اطلاعات به دلیل معیوب شدن سیستم عامل، نقص فنی و منطقی دستگاه‌های ذخیره‌سازی و در نهایت حذف شدن یا آسیب‌های تصادفی است. البته علل بسیار دیگری نیز هستند که می‌تواند سبب حذف اطلاعات و از دست رفتن آنها گردند که در این میان می‌توان به مواردی چون خرابی سطح درایو (نظیر خرابی یک سیستم فایل و پارتیشن درایو معیوب یا نقص فنی هارد دیسک)، حمله‌ رخنه‌گران،  قطع شدن برق، حذف فایل‌ها به طور تصادفی و در نهایت حذف توسط خود کاربر اشاره کرد.

اگر چه شانس بازیابی اطلاعات لپ تاپ تا حدی وابسته به نوع ایرادی است که سبب حذف اطلاعات شده اما در این میان دو نکته حیاتی دیگر نیاز بسیار حائز اهمیت هستند. نکته نخست واکنش درست کاربر پس از حذف اطلاعات و نکته دیگر روش استفاده شده جهت بازیابی اطلاعات لپ تاپ است.

بازیابی اطلاعات لپ تاپ

چگونه شانس بازیابی اطلاعات را افزایش دهیم؟

توجه به برخی نکات، صرف‌نظر از اینکه حذف اطلاعات به چه دلیل اتفاق افتاده است، می‌توان شانس بازیابی اطلاعات لپ تاپ را افزایش دهد. برای مثال کارشناسان بازیابی اطلاعات توصیه می‌کنند پس از حذف اطلاعات هیچ گونه داده جدیدی اعم از متن، تصویر و مواردی از این دست بر روی دستگاه ذخیره نشود. بی‌توجهی به این مسئله سبب می‌گردد اطلاعات جدید جایگزین اطلاعات قدیمی شوند و شانس بازیابی کاهش یابد.

بنابراین اگر فایلی را به اشتباه حذف کرده‌اید و قصد بازیابی آن را دارید، بر روی درایو آن فایل، اطلاعات جدیدی ذخیره نکنید و همچنین درایو را دیفرگ نکنید. تمامی این کارها، یعنی ذخیره اطلاعات جدید و دیفرگ کردن هارد، سبب جایگزینی اطلاعات جدید  شده و در نهایت شانس بازیابی اطلاعات لپ تاپ را به شدت کاهش می‌دهد. در صورت حذف ناخواسته اطلاعات، بهترین کار خاموش کردن دستگاه و مراجعه به مراکز بازیابی اطلاعات در اولین فرصت است.

چه روش‌هایی برای بازیابی اطلاعات هارد لپ تاپ وجود دارد؟

همانگونه که می‌دانید منظور از بازیابی اطلاعات لپ تاپ در واقع بازیابی اطلاعاتی است که پیش از این توسط کاربر بر روی هارد لپ تاپ ذخیره شده بودند و حال به هر دلیل حذف شده‌اند. به طور کلی بازیابی اطلاعات هارد لپ تاپ به دو روش امکان‌پذیر است. روش نخست استفاده از نرم افزارهای بازیابی و روش دیگر مراجعه به مراکز بازیابی و ریکاوری اطلاعات لپ تاپ با ابزار تخصصی این کار نظیر دستگاه بازیابی pc3000 است.

روش‌هایی برای بازیابی اطلاعات لپ تاپ

ریکاوری اطلاعات لپ تاپ با نرم افزارهای بازیابی:

نرم افزارهای متعددی در فضای اینترنت وجود دارند که مدعی بازیابی اطلاعات لپ تاپ هستند. برای استفاده از این نرم افزارها کافی است آنها را انتخاب کرده و پس از دانلود، اجرا نمایید. محیط کاربری این نرم افزارها معمولا بسیار ساده است و تمامی کاربران قادر به استفاده از آنها خواهند بود. نکته مهمی که در ارتباط با این شکل از بازیابی وجود دارد آن است که این روش چندان قابل اعتماد نیست.

واقعیت آن است که نرم افزارهای موجودی که مدعی بازیابی اطلاعات لپ تاپ هستند، توانایی چندانی برای این کار ندارند و بازیابی را بسیار تصادفی و نه تخصصی انجام می‌دهند. از همین رو، در صورت مهم بودن اطلاعات، استفاده از این روش به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

بازیابی اطلاعات لپ تاپ با pc3000:

بازیابی اطلاعات هارد  لپ تاپ با pc3000 در حال حاضر امن‌ترین و بهترین شیوه موجود جهت بازیابی اطلاعات است. بازیابی اطلاعات با این روش اگرچه به صورت صد در صدی نیست اما در قیاس با دیگر روش‌های بازیابی، امن‌تر و قابل اعتمادتر است. بد نیست بدانید که pc3000 قدرتمند‌ترین سخت افزار- نرم افزار حال حاضر است که امکان بازیابی اطلاعات را – در صورت استفاده صحیح- برای کاربر فراهم می سازد.

در بسیاری از اشکالات پیش آمده برای هارد، نظیر ایرادات نرم افزاری (مواردی چون دیتکت نشدن، بدسکتوری، مشکلات ماژولی و مواردی از این دست) امکان بازیابی اطلاعات با pc3000 وجود دارد. در شرایطی که اشکالات ایجاد شده در هارد مواردی نظیر شکستگی هد، سوختن موتور و یا سوختن هد را شامل شود، تنها راه چاره تعویض و جراحی هارد است.

روش های بازیابی اطلاعات هارد لپ تاپ

روش اول : تبدیل هارد لپتاپ به هارد اکسترنال

باکس هارد اکسترنال وسیله‌ای است که ارتباط بین لپ تاپ با چند کامپیوتر را با استفاده از پورت USB فراهم می کند و با این کار هارد لپتاپ به یک هارد اکسترنال تبدیل می شود. پس در این روش، باکس هارد اکسترنال تهیه کرده و در نزدیکی لپتاپ قرار می‌دهیم. البته ذکر این نکته مهم است که در هنگام تهیه این باکس دقت کنید که باکس هارد مطابق سایز لپ تاپ شما باشد.

باید کامپیوتری که برای بازیابی انتخاب می‌کنید فضای کافی برای بازیابی اطلاعات را داشته باشد و سیستم عامل آن با لپتاپ یکی باشد. یعنی اگر سیستم عامل لپ تاپ ویندوز باشد، کامپیوتر هم ویندوز و اگر مک است، کامپیوتر جانبی هم مک باشد. در مرحله بعد باید هارد درایو لپ تاپ سوخته را خارج کنیم که در اینجا توصیه می‌کنیم اگر تجربه کافی در این زمینه ندارید، این کار را به مراکز معتبر بازیابی اطلاعات بسپارید. برای خارج کردن هارد لپ تاپ، ابتدا لپ تاپ را خاموش کرده و محل قرار گیری هارد که در تمامی لپ تاپ ها یکسان است را پیدا کنید. هارد لپتاپ معمولا فضایی بین ۳ تا ۵ اینچ دارد.

صفحه اتصال محفظه دیسک را خارج کنید و آن را وارد باکس هارد کنید. در این مرحله هارد اکسترنال آماده است. آن را با استفاده از کابل USB به کامپیوتر مقصد وصل کنید. وقتی که هارد را متصل می کنید پیغام اتصال را مشاهده خواهید کرد. در غیر این صورت به بخش کامپیوتر رفته و درایو جدید را پیدا کنید. بعد از اتصال می‌توانید به جست و جو و بازیابی اطلاعات هارد لپ تاپ و فایل های خود بپردازید.

روش دوم : اتصال هارد لپ تاپ به کامپیوتر

برای اتصال مستقیم هارد درایو لپ تاپ به کامپیوتر باید ابتدا کیت آداپتور لپ تاپ را تهیه نمایید و حتما توجه کنید که نوع آداپتور و هارد لپتاپ یکی باشند، به طور مثال هر دو SATA2/5 باشند. سپس باید کامپیوتری مشابه لپ تاپ برای اتصال انتخاب کنید. یعنی مانند روش قبل باید سیستم عامل هر دو دستگاه یکی باشد. در این مرحله نیز هارد را از لپ تاپ خارج کنید. سپس کامپیوتر را خاموش کرده و با آداپتور، هارد را به مادر برد کامپیوتر متصل کنید.

در ادامه کامپیوتر را روشن کنید و به بخش Standard CMOS Settings وارد شوید. در این بخش ۴ فیلد قابل مشاهده است که باید هر ۴ فیلد را به auto-detection تغییر دهید. سپس با ذخیره کردن این تنظیمات و ری استارت کردن سیستم، هارد درایو به طور خودکار شناسایی می شود. وقتی سیستم روشن شد، باید هارد جدید را پیدا کنید. در ویندوز از طریق  My Computer  و در سیستم عامل لینوکس از طریق دایرکتوری dev می توانید هارد را پیدا کنید. حال می‌توانید به بازیابی اطلاعات هارد لپ تاپ  و فایل‌ها بپردازید و آن‌ها را به هارد سالم دیگری منتقل نمایید. و در نهایت می توانید کامپیوتر را خاموش و هارد را جدا کنید.

روش سوم : دسترسی با استفاده از کامپیوتر دیگر

البته این روش برای کامپیوترهای با سیستم عامل مک مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش ابتدا باید کابل فایروایر تهیه کنید. سپس می توانید از یک کامپیوتر مک که فضای خالی برای انتقال فایل‌ها دارد استفاده کنید و یا اگر فضای کافی ندارد، از هارد اکسترنال استفاده کنید. حال می توانید با فایروایر لپتاپ را به کامپیوتر متصل کنید. وقتی کامپیوتر روشن شد می توانید دکمه T را نگه دارید تا حالت هدف یا Target Mode فعال شود. در این مرحله  می توانید فایل ها را جست و جو کرده و به هارد سیستم یا هارد اکسترنال منتقل کنید. اگر فایل‌ها دیده نشدند، می توان گفت هارد و لپ تاپ شما آسیب فیزیکی دیده است و باید برای تعمیر و بازیابی اطلاعات آن با متخصصین در این زمینه مشورت کنید و کار تعمیر و بازیابی را به آنها بسپارید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *