آیا فایل و فولدر هایی که اسم آن به فارسی قبلا ذخیره (سیو) شده است قابل بازیابی و ریکاوری هست؟

به طور خلاصه بهتر است فایل ها و فولدر های شما تماما به انگلیسی باشد . چون اگر اطلاعات شما به هر دلیلی پاک – فرمت یا دیلیت شود و شما قصد دارید که خودتان با نرم افزارهای رایگان اقدام به بازیابی و ریکاوری فایل ها و فولدر های خود کنید در صد بالایی از اطلاعات شما که با نام های فارسی سیو و ذخیره شده است یا کلا بازیابی نمیشود یا به صورت ناقض به شما نمایش داده میشود. ولی نگران نباشید تیم مرکز بازیابی اطلاعات این مشکل را نیز به لطف دستگاه تخصصی بازیابی اطلاعات  pc3000 برای شما حل میکند تا بتوانید به صورت ۱۰۰% اطلاعات خود را بدون هیچ نقصی از ما دریافت کنید.

آیا اطلاعات هاردی که لینوکس روی آن نصب بوده قابل بازیابی و ریکاوری هست؟

سیستم عامل لینوکس در نسخه های مختلفی مانند دبیان-کالی-اوبونتو و …. تولید و توسط برنامه نویسان توسعه داده شده است که بیشتر بر روی کامپیوتر های سرور (مثل کامپیوتر های بانکها)  نصب میشود از این رو به ترتیب از قدیم به جدید نوع فرمت پارتیشن های آن ext2-ext3-ext4 میباشد ولی نسخه های جدید لینوکس همگی ext4 است .هاردی که با لینوکس پارتیشن بندی شده و در نهایت روی آن لینوکس نصب شده است و اطلاعات روی آن ریخته شده است را همانند سیستم عامل ویندوز (مثلا ویندوز ۱۰ ) قابل بازیابی و ریکاوری میباشد به شرطی که برای بازیابی موفقیت‌آمیز اطلاعات به این ۱۰ نکته دقت نمایید.

آیا عکس و فیلم مموری دوربین دیجیتال قابل بازیابی و ریکاوری هست؟

بله در %۹۰ مواقع قابل بازیابی است . فقط در این ۳ مورد نمیتوان عکس یا فیلم مموری را بازیابی کرد

۱= بعد از پاک شدن عکس یا فیلم مموری دوباره روی همان مموری فیلم یا عکس گرفته شود که اصلاحا به آن اور رایت overwrite گفته میشود و دقیقا به انداه همان مقدار مقدار فضا که عکسهای جدید اشغال کرده اند همان مقدار قابل بازیابی نیست به عنوان مثال اگر یک مموری ۳۲ گیگابایت که عکس های مورد نظر ما روی آن بوده و پاک شده و بعد از پاک شدن مثلا به اندازه ۸ گیگابایت روی همان مموری مجددا عکس گرفته شده یعنی  فقط  امکان بازیابی ۲۴ گیگابایت از عکس های قبلی هست. و با توجه به این که دیتا به صورت رندوم و تصادفی روی سکتورها نوشته میشود ممکن است هنگام بازیابی , عکس های قدیمی تر برگردد ولی عکس های جدید تر نه.

۲=مموری عیب فیزیکی پیدا کرده باشد . مثلا شکستگی – ترک – یا دفرمه شده باشد.

۳=دچار باج افزار ransomware  شده باشد.

عمر مفید یک هارد چه قدر است؟

۱= هاردهای معمولی : یا هارد هایی که دارای دیسک هستند طبق تحلیل و آنالیز روی ۲۵۰۰۰۰ هارد دیسک که توسط یک شرکت بزرگ پشتیبانی آنلاین  با نام BackBlaze  انجام شده عمر مفید یک هارد دیسک در ۹۰% موارد به مدت ۳ سال و در ۸۰% موارد به مدت چهار سال است.

۲= هاردهای اس اس دی ssd : هاردهای اس اس دی بر خلاف هاردهای معمولی یا دیسکی نسبت به ضربه بسیار مقاوم هستند حتی در زمان روشن بودن ولی نکته منفی هارد های اس اس دی تعداد بار محدود در رایت کردن دیتا روی یک سکتور است . بسته به نوع تراشه (چیپ) به کار رفته در داخل آن به طور متوسط میتوان بین ۳۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰۰ بار روی یک سکتور رایت یا دیتا ذخیره کرد.توضیحات کاملتر را میتوانید در صفحه هارد اس اس دی SSD چه مدت عمر می‌کند؟ مشاهده فرمایید.

بهترین برند (مارک) هارد اکسترنال چیست؟

برای روشن شدن این واقعیت باید اول موضوع مهمی را برای شما آشکار کنم .واقعیت این است که در مورد هارد اکسترنال چند کمپانی محدود که در زیر به آنها اشاره میکنیم فقط تولید هارد دیسک میکنند و شرکت های دیگر با خرید هارد از این کمپانی های بزرگ و طراحی باکس و برد تبدیل ساتا به یو اس بی به نام برند خود تولید هارد اکسترنال میکنند. کمپانی های اصلی تولید هارد  عبارتند از:

۱= وسترن دیجیتال  western digital

۲= سیگیت segate

۳= توشیبا Toshiba

۴=سامسونگ Samsung

۵= اچ جی اس تی HGST

۶= هیتاچی HITACHI

۷=فوجیتسو fujitsu

جالب است بدانید برند های معروف در بازار ایران  نظیر سیلیکون پاور -اپ ایسر –  ای دیتا – کینگ مکس – کینگ استون و … که خیلی هم طرف دار دارن هیچ کدام خودشان تولید کننده اصلی هارد دیسک نیستند و زمانی که درب باکس هارد اکسترنال مثلا سیلیکون پاور را باز میکنیم میبینیم که هارد داخلی آن سیگیت است . و جالب تر از آن این است که همین برند سیلیکون پاور وقتی درب باکس دوتا هارد مشابه که از نظر  ظاهر – مدل و ظرفیت دقیقا یکی هستند ولی تاریخ ساخت یکی از آنها مثلا ۳ ماه عقب تر است را باز میکنیم  میبینیم هارد داخل یکی وسترن دیجیتال و دیگری سیگیت است.

و در نهایت الان که من دارم این مقاله را برای شما مینویسم امروز ۱۳ به در سال ۱۳۹۹ هست ولی به دلیل شیوع کرونا همه قرنطینه هستند و در حال حاضر بزرگترین شرکت تولید کننده هارد دیسک در دنیا کمپانی وسترن دیجیتال WESTERN DIGITAL است که تیم بازیابی اطلاعات با تحلیل و آنالیز بیش از ۲۳۳۸۶ هارد ورودی به این مرکز در طول ۱۸ سال تجربه که با در نظر گرفتن پارامترهای :(به ترتیب از ۱= بیشترین و ۵= کمترین)

۱=طول عمر مفید هارد

۲=مقاوم بودن در برابر ضربه

۳=مقاوم در برابر شوک الکتریکی

۴=گرفتن بد سکتور

۵=درصد تعمیر پذیری

برند وسترن دیجیتال WESTERN DIGITAL  را پیشنهاد میدهد.

بهترین برند (مارک) هارد برای کامپیوتر یا لپ تاپ چیست؟

برای روشن شدن این موضوع میبایست اول انواع مختلف هارد از نظر ساختار – انداره و تکنولوژی ساخت آنها را بدانیم در زیر به طور خلاصه به آن پرداختیم و به طور مفصل و فیلم تصویری میوانید به صفحه انواع هارد مراجعه فرمایید.

همان طور که میدانید هاردهای رایج از نظر اندازه فیزیکی  دو نوع  میباشد .

۱= ۳/۵ اینچی (یا همان هاردهای کامپیوتر های معمولی در ظرفیت های مختلف مثل ۵۰۰ گیگابایت- یک ترا بایت-دو ترابایت و …)

HDD-WD-3.5-INCH

 

۲= ۲/۵ اینچی (یا همان هارد های لپ تاپ ) که خود هارد هارد لپتاپی از نظر ضخامت در دو نوع معمولی و اسلیم (نازک) میباشد. 

 و هاردهای اس اس دی SSD که آنها هم در ردیف هاردهای ۲/۵ اینچی قرار میگیرند و هم روی لپ تاپ میتوان نصب کرد و هم روی کامپیوتر های معمولی یا PC.

SSD

و در نهایت جواب سوال شما :

در حال حاضر بزرگترین تولید کننده هارد دیسک در جهان شرکت وسترن دیجیتال WESTERN DIGITAL است که مرکز بازیابی اطلاعات با تحلیل و آنالیز بیش از ۲۳۳۸۶ هارد ورودی به این مجموعه در طول ۱۸ سال تجربه که با در نظر گرفتن پارامترهای :(به ترتیب از ۱= بیشترین و ۵= کمترین)

۱=طول عمر مفید هارد

۲=مقاوم بودن در برابر ضربه و زمین خوردن هارد

۳=مقاوم در برابر شوک الکتریکی

۴=گرفتن بد سکتور

۵=درصد تعمیر پذیری

چه برای کامپیوتر های معمولی  چه برای لپ تاپ برند وسترن دیجیتال WESTERN DIGITAL  را پیشنهاد میدهد.

 

آیا پیام ها و چت های واتساپ و تلگرام (پی ام ) قابل بازیابی هست؟

بله تحت شرایط خاصی امکان برگرداندن و بازیابی چت ها و پیامهای واتساپ و تلگرام وجود دارد برای این منظور گوشی موبایل مورد نظر باید به مرکز بازیابی اطلاعات ارجاع داده شود تا کارشناسان ما پس از احراز هویت مالک , گوشی برسی کرده و نتیجه را بعد از ۴۸ ساعت به مالک گوشی اعلام نمایند.

شرایطی که اگر این موارد اتفاق افتاده باشد چت ها و پی ام های واتساپ و تلگرام قابل بازیابی نیست :

۱= مالک گوشی موبایل شخص دیگری باشد.

۲=فرد پیام یا چت مورد نظر را زمانی که به اشتباه یا درست میخواسته حذف یا پاک کند گزینه( حذف برای همه ) Delete for Everyone را زده باشد. به عکس زیر توجه کنید :

 

۳= اکانت یا حساب کاربری توسط خود سرور واتساپ یا تلگرام بلاک یا مسدود شده باشد.

 

 

 

 

آیا عکس ها و فیلم های گوشی موبایلی که سوخته است قابل بازیابی و ریکاوری هست؟

در ۹۰% مواقع عکس و فیلم های گوشی موبایلی که سوخته و روشن نمیشود است قابل بازیابی و ریکاوری هست.

فقط در دو مورد عکس و فیلم های گوشی موبایلی که سوخته و روشن نمیشود قابل بازیابی نیست

۱= زمانی  که عکس و فیلم روی حافظه داخلی گوشی ذخیره شده باشد خود چیپست حافظه داخلی گوشی NAND FLASH  سوخته باشد . حتی اگر خود گوشی روشن نشود یا قسمتی از برد اصلی گوشی که مربوط به حافظه نند آن نباشد سوخته باشد این مرکز به لطف ابزار جانبی تخصصی PC3000 که مخصوص بازیابی و ریکاوری حافظه های نند است قادر به بازیابی و برگرداندن کلیه اطلاعات انواع موبایل است.

۲= بعد از پاک شدن اطلاعات روی گوشی که این اطلاعات میتواند شامل عکس – فیلم – شماره مخاطبان و …  اگر دوباره روی همان حافظه (داخلی یا خارجی ) فیلم یا عکس گرفته شود که اصلاحا به آن اور رایت overwrite گفته میشود و دقیقا به انداه همان مقدار مقدار فضا که عکسهای جدید اشغال کرده اند همان مقدار قابل بازیابی نیست برای مثال اگر یک مموری ۱۶ گیگابایت که عکس های مورد نظر ما روی آن بوده و پاک شده و بعد از پاک شدن مثلا به اندازه ۱۲ گیگابایت روی همان مموری مجددا عکس یا فیلم ریخته شده یعنی فقط امکان بازیابی ۴ گیگابایت از اطلاعات  قبلی هست. و با توجه به این که  اطلاعات و دیتا به صورت رندوم Random و تصادفی روی سکتورها رایت میشود ممکن است هنگام بازیابی , عکس های قدیمی تر برگردد ولی عکس های جدید تر نه.

pc3000 nand tools

 

pc3000-TSOP48

 

 

 

pc-3000-nand-tolls-Board

 

 

زمانی که هارد ضربه یا زمین میخورد چه کاری باید انجام دهیم و چه کاری نباید انجام دهیم؟

 توصیه اکید : اگر اطلاعاتتان برای شما حیاتی است به هیچ عنوان بعد از ضربه یا زمین خوردن هارد آن را به کامپیوتر وصل نکنید. زیرا با هر ثانیه وصل کردن هارد خود به کامپیوتر یا لپتاپ درصد زیادی از شانس بازیابی و ریکاوری اطلاعات خود را از دست میدهید و در برخی از موارد کلا امکان بازیابی و ریکاوری اطلاعات بعد از وصل کردن هارد ضربه خورده به کامپیوتر وجود ندارد. دلیل آن این است که  در ۹۰% مواقع  هد هارد پس از ضربه خوردن از حالت پارک خارج شده و به صورت آزاد در می آید و آی سی کریستال های نوک هد که وظیفه خواندن و نوشتن اطلاعات و دیتا را روی دیسک دارند به دلیل ضربه خوردگی دفرمه شده و پس از وصل کردن به کامپیوتر آیسی کریستال روی دیسک کشیده شده و سطح دیسک یا پلاتر را آسیب میزند و در این زمان به هیچ وجه در هیچ کجای دنیا امکان بازیابی چنین هاردی  وجود ندارد .برای درک بهتر این موضوع توجه شما را به ویدئویی که ما برای شما تهیه کردیم و در صفحه هارد دیسک ضربه خورده چه ویژگی هایی دارد قرار دادیم جلب مینمایم.

وکاری که باید انجام دهید این است که هارد ضربه خورده را سریعا  بدون آنکه کوچکترین تکان و لرزشی به آن وارد شود درون پلاستیک های حباب دار پیچیده و آن را به یک مرکز تخصصی که مجهز به ابزارهای تخصصی بازیابی اطلاعات مانند کلین روم و pc3000 و ابزار تعویض هد است ببرید تا توسط کارشناسان خبره اقدام به بازیابی و ریکاوری اطلاعات شما کنند.

 

The correct way of packing the hard drive 1

 

The correct way of packing the hard drive 2

 

The correct way of packing the hard drive 3

 

زمان بازیابی اطلاعات چه قدر طول میکشد؟

نکته مهم » در این مرکز چیزی به نام تعمیرات فوری نداریم . تبلیغاتی که بعضی از همکاران غیر متخصص برای جذب مشتری میکنند و در مواردی با فعالیت های غیر تخصصی که روی هارد مشتری انجام میدهند منجر به این میشود که هیچ شرکت یا فرد خبره ای بعد از آن نمیتواند اطلاعات مشتری را بازیابی کند. بارها مشتریانی به ما مراجعه کرده اند که هارد یا مموری خود را قبلا جایی برده اند و آنها علاوه بر این که اطلاعات مشتری را نتوانسته اند بازیابی کنند کاری کرده اند که دیگر نمیشود دیتای آن هارد یا مموری را ریکاوری  و بازیابی کرد.

خواهش ما : قبل از تحویل هارد یا مموری خود به شخص یا شرکتی برای بازیابی اول در مورد سابقه آن شرکت تحقیق کرده و صرفا به خاطر مبلغ کم و مدت زمان کوتاهی که بعضی از شرکت ها به شما اعلام میکنند ریسک از دست رفتن اطلاعات خود برای همیشه را به حداقل برسانید

مدت زمان بازیابی و ریکاوری اطلاعات بستگی به اتفاقی دارد که برای آن دیوایس (هارد-مموری-فلش) افتاده است که در زیر به آن میپردازیم:

۱= اگر اطلاعات شما فرمت – دیلیت – حذف یا پاک شده باشد به عمد یا به سهو : به طور متوسط بین ۲ تا ۴ روز کاری .

۲= هارد شما ضربه خورده است : در این مورد چون نیاز به پیدا کردن هارد مشابه و تعویض هد میباشد در صورت موجود بودن هارد مشابه  ۶ تا ۱۰ روز کاری.

۳=مدت زمان بازیابی اطلاعات گوشی موبایل : اگر اطلاعات شما روی حافظه بیرونی یا micro sd ذخیره شده باشد ۲ تا چهار روز کاری – ولی اگر اطلاعات شما روی حافظه داخلی ذخیره شده و الان در دسترس شما نیست ۴ تا ۷ روز کاری.

۴= هارد بد سکتوری : بسته با نوع بدسکتود بین ۳ تا ۶ روز کاری .

۵= هاردی که کلا سوخته و بوی سوختگی میدهد : در صورت موجود بودن قطعه ۳ تا ۵ روز کاری.

۶= هاردی که روشن میشود اما دیتکت نمیشود : ۴ تا ۷ روز کاری

 

آیا اطلاعات حافظه داخلی گوشی موبایل قابل بازیابی و ریکاوری هست؟

در ۸۰% مواقع اطلاعات ( عکس – فیلم – شماره مخاطبین و …) حافظه داخلی موبایل قابل بازیابی و ریکاوری هست. البته بسته به نوع و مارک موبایل شرایط بازیابی متفاوت است . همان طور که میدانید گوشی های هوشمند مانند سامسونگ – ال جی – هواوی – اچ تی سی و … همه دارای سیستم عامل اندروید هستند.عملیات بازیابی اطلاعات حافظه داخلی تمامی گوشیهایی که دارای سیستم عامل اندروید هستند بالای ۸۰% با موفقیت امکان پذیر است . ولی در مورد گوشی های آیفون شرایط کمی متفاوت است اجازه دهید موضوع را برای شما در مورد بازیابی اطلاعات حافظه داخلی گوشی موبایل آیفون روشن کنم.

موبایل های آیفون دارای سیستم عامل آی او اس ios هستند . و بر خلاف سیستم عامل اندروید که یک سیستم عامل اپن سورس یا متن باز Open source که هر دولوپر developer یا توسعه دهنده و برنامه نویسی میتواند از هسته اصلی آن استفاده کرده و اجزا – منو – و … به آن اظافه یا کم کند به زبان ساده هر برنامه نویس یا شرکتی که دانش برنامه نویسی داشته باشد میتواند یک نسخه اختصاصی از انروید برای خود تولید کند . گواه این موضوع این است که نسخه انروید مثلا گوشیهای سامسونگ با هواوی یا ال جی کاملا متفاوت است .ولی سیستم عامل ios فقط مخصوص خود گوشیهای آیفون هست و فقط خود شرکت آیفون نسخه های جدید آن را بروز میکند و در اختیار کاربران قرار میدهد و به دلیل همین موضوع سیستم عامل ios دارای چندین لایه امنیتی است که کسی نتواند به هسته اصلی سیستم عامل آسیبی وارد کند و همان طور که میبینیم شما تا به حال از کسانی که گوشی آیفون دارند نشنیده اید که بگوید موبایل من ویروس گرفته است این در حالی است که تقریبا همه گوشی هایی که سیستم عامل انروید دارند چه سامسونگ چه ال جی یا هر مارک دیگری حد اقل یک بار به خاطر ویروس گرفتن مجبور به فلش گوشی شده اند و دقیقا به خاطر چندین لایه امنیتی که دارد کار بازیابی اطلاعات از مموری داخلی گوشی های آیفون تقریبا غیر ممکن است . ولی خبر خوب در مورد گوشی های آیفون این است که اگر شما نام کاربری (یوزرنیم username ) و کلمه عبور (پسوورد password ) اپل آیدی apple ID خود را داشته باشید بدون نیاز به خود گوشی و از طریق سایت آی کلود اپل  به نشانی https://www.icloud.com در هر نقطه از دنیا فقط با یک کامپیوتر یا لپتاپ که به اینترنت وصل باشد میتوانید کلیه اطلاعات گوشی آیفون (عکس-فیلم-شماره مخاطبین و …) خود بدون ریالی هزینه و به راحتی در اختیار داشته باشید.

برای آموزش بازیابی اطلاعات موبایل میتوانید به صفحه بازیابی اطلاعات حذف شده گوشی را در سه مرحله انجام دهیم مراجعه فرمایید.

 

ios-android-data recovery

how to data recovery from internal memory smartphone

آیا اطلاعات فلش مموری قابل بازیابی و ریکاوری هست؟

بله در %۹۰ مواقع قابل بازیابی است . فقط در این ۳ مورد نمیتوان اطلاعات فلش مموری را بازیابی کرد:

۱= بعد از اینکه اطلاعات از روی فلش پاک شد دوباره روی همان فلش اطلاعات ریخته شود که اصلاحا به آن اور رایت overwrite گفته میشود و دقیقا به انداه همان مقدار مقدار فضا که اطلاعات جدید اشغال کرده  همان مقدار قابل بازیابی نیست به عنوان مثال اگر یک فلش ۸ گیگابایتی  که ویروس گرفته و ما مجبور به فرمت فلش شدیم و پس از فرمت کردن فلش دوباره روی آن اطلاعات کپی کنیم به اندازه همان مقدار که اطلاعات جدید فضا اشغال کرده اند به همان اندازه قابل بازیابی نیست یعنی اگر مثلا اطلاعات جدید ۵  گیگابایت فضا را در حال حاضر اشغال کرده باشند یعنی ما تنها ۳ گیگابایت از اطلاعات قبلی را میتوانیم بازیابی کنیم. پس دقت داشته باشید اگر اطلاعات روی فلش مموری برایتان مهم است پس از هر واقعه غیر مترقبه از قبیل گرفتن ویروس – اعلام پیغام فرمت – نشان ندادن ظرفیت فلش – باز نکردن فلش- یا فلش باز میشود و ظرفیت آن هم دقیقا درست است ولی اطلاعات داخل آنرا نمایش نمیدهد , هر کدام از این اتفاقات برای شما رخ داد نباید هیچ اقدامی انجام دهید زیرا با هر اقدام غیر کارشناسانه ممکن است اطلاعات شما به هیچ وجه دیگر قابل بازیابی نباشد و در اسرع وقت به یکی از مراکز تخصصی بازیابی اطلاعات مراجعه کرده تا با ابزارهای تخصصی بازیابی اطلاعات نظیر pc3000 توسط کارشناسان خبره اقدام به بازیابی فلش شما کنند.

۲=فلش مموری عیب فیزیکی پیدا کرده باشد . مانند:  له شدگی – شکستگی – ترک – یا دفرمه شده باشد.

۳=دچار مالور malware یا بد افزار یا باج افزار شده باشد.

با درایوی که در لحضه باز کردن پیغام فرمت میدهد چه کار کنیم؟

  توصیه اکید : اگر اطلاعت شما برایتان مهم است به هیچ عنوان بعد از دیدن پیغام فرمت ( تصویری که در بالا مشاهده میکنید ) حرکتی انجام ندهید. و دکمه کنسل Cancel را بزید. با هر حرکت غیر تخصصی  درصد زیادی از شانس بازیابی و ریکاوری اطلاعات خود را از دست میدهید و در اسرع وقت هارد خود را به یک مرکز تخصصی بازیابی اطلاعات برده تا توسط کارشناس بازیابی و ریکاوری اطلاعات با دستگاه های مخصوص بازیابی اطلاعات نظیر pc3000 اقدام به بازیابی و ریکاوری اطلاعات شما کنند.

آیا هاردی که سوخته است و بوی سوختگی میدهد اطلاعات آن قابل بازیابی و ریکاوری هست؟

بله در ۹۰% از مواقع اطلاعات هاردی که سوخته و بوی سوختگی میدهد, هم تعمیر میشود و  هم اطلاعات آن عینا به مانند روز اول در دسترس قرار میگیرد فقط در چند مورد اطلاعات هارد سوخته قابل بازیابی نیست :

۱= هارد قبلا توسط افراد غیر متخصص دست کاری شده باشد .

۲= آی سی رام rom  هارد یا همان بایوس هارد که برای هر هارد مختص و یونیک توسط کارخانه تولید میشود و در آن اطلاعاتی از قبیل سریال نامبر هارد – ورژن فریم ور firmware – سایز LBA , … در آن ذخیره شده و فقط مختص همان هارد است. به این معنی که اگر دو هارد نو و سالم که از نظر مارک و برند – ظاهر – سایز – ظرفیت – تاریخ تولید – شماره مدل وحتی شماره برد و ورژن فریمور دقیقا مثل هم باشند و بردهای آنها را باهم جابه جا کنیم هیچ کدام حتی روشن نمیشود و به همین دلیل برای هارد هایی که دچار سوختگی شدید شده اند به نحوی که لایه های PCB از هم متلاشی شده  و نیاز به تعویض برد هست سالم و صحیح بودن این آی سی ضروری است. متاسفانه در چندین مورد دیده شده  هاردی که قبلا به یک مرکز غیر متخصص داده شده و نتواسته  هارد را تعمیر کنند زمانی که مشتری برای یازیابی اطلاعات خود به مرکز بازیابی اطلاعات رجوع میکند و کارشناسان ما هارد را برسی میکنند , به علت تعمیرات غیر اصولی روی برد هارد , متوجه سوختگی  آی سی رام میشوند و در پاره ای از موارد کلا آی سی در سر جای خودش روی برد  وجود ندارد و زمانی که آی سی رام  به هر دلیلی آسیب ببیند مثلا آی سی سوخته یا کلا نباشد به هیچ عنوان هارد قابل تعمیر نیست و قابل تعمیر نبودن هارد مساویست با از دست رفتن کل اطلاعات هارد.

۳= هارد از نوع خاص باشد و برد مشابه آن موجود نباشد.

آیا درایوی که به اشتباه فرمت یا دیلیت کردیم قابل بازیابی هست؟

بله . اگر  درایوی را به اشتباه فرمت یا دیلیت کردید اطلاعات شما ۱۰۰% قابل بازیابی و ریکاوری است. به شرطی که بعد از فرمت یا دیلیت کردن درایو به هیچ عنوان اطلاعات یا دیتایی در همان درایو کپی نشود چون با کپی کردن اطلاعات جدید روی همان درایو در هنگام بازیابی یا کلا اطلاعات شما بازیابی نمیشود یا به صورت ناقص بازیابی میشود و دلیل آن این است که اصلاحا به آن اور رایت overwrite میگویند . به زبان ساده یعنی فرض کنید با خودکار یک جمله را روی کاغذ بنویسید سپس جمله ای دیگر را روی همان جمله بنویسید چه اتفاقی می افتد؟ جمله زیرین یا کلا ناخوانا میشود یا به صورت ناقص خوانده میشود. در مورد سکتورهای هارد هم که وظیفه ذخیره سازی اطلاعات را دارند دقیقا همین اتفاق می افتد.

راه حل چیست ؟ اگر اطلاعات هارد شما برایتان خیلی حیاتی نیست میتوانید با نرم افزارهای مجانی بازیابی اطلاعات مانند recovery my file  و آموزش رایگانی که ما به شما در همین سایت میدهیم اقدام به بازیابی و ریکاوری درایو فرمت یا دیلیت شده خود کنید.ولی اگر اطلاعات روی هاردتان برای شما حیاتیست حتما در اسرع وقت بدون اینکه کاری روی هارد انجام دهید آن را به یک مرکز تخصصی بازیابی اطلاعات بسپارید تا توسط افراد متخصص و با ابزارهای تخصصی بازیابی اطلاعات نظیر pc3000 اقدام به بازیابی و ریکاوری اطلاعات شما کنند.

 توصیه اکید : اگر خودتان اقدام به بازیابی اطلاعات میکنید به هیچ عنوان بعد از بازیابی زمانی که نرم افزار  اسکن درایوتان را به پایان رساند و از شما مسیری میخواهد که اطلاعات از دست رفته شما را در آنجا ذخیره کند دقت کنید اطلاعات پیدا کرده را روی همان درایو ذخیره نکنید .میتوانید برای این منظور از هارد اکسترنال استفاده کنید تا اگر بعد از کپی کردن اطلاعات از دست رفته بر روی هارد  چک کردید و متوجه شدید مقداری از اطلاعات یا به کل نیست یا مثلا عکس ها نصفه باز میشود بتوانید آن را به یک شرکت مطمئن متخصص بازیابی اطلاعات دهید تا آنها با دستگاه اطلاعات شما را برگردانند .و اشتباهی که من بارها دیده ام این است که اشخاصی که خودشان اقدام به بازیابی اطلاعات میکنند , اطلاعات بازیابی شده را درن همون درایو کپی میکنند و زمانی که به ما مراجعه میکنند به دلیل اوررایت overwrite  شدن اطلاعات از دست ما کاری بر نمی آید و این دقیقا همان لحضه معروف است که دکترها بعد از اتاق عمل میگویند (دیگه کاری از دست ما ساخته نیست).

زمانی که یک فایل یا فولدر را اشتباهی دیلیت یا پاک میکنیم چه کاری باید انجام دهیم؟

اگر  فایل یا فولدری را به اشتباه حذف یا دیلیت کردید به طور ۱۰۰% قابل بازیابی و ریکاوری هست . به شرطی که بعد از دیلیت یا پاک کردن فایل یا فولدر به هیچ وجه  در آن درایوی که اون فایل یا فولدر بوده اطلاعات یا دیتای جدیدی کپی نشود چون با کپی کردن اطلاعات جدید روی همان درایو در هنگام بازیابی یا کلا فایل یا فولدر شما بازیابی نمیشود یا به صورت ناقص بازیابی میشود و علت آن این است که به اصلاح  اور رایت overwrite میشود . به زبان ساده یعنی فرض کنید با خودکار یک جمله را روی کاغذ بنویسید سپس جمله ای دیگر را روی همان جمله بنویسید اتفاقی که می افتد این است که جمله زیرین یا کلا ناخوانا میشود یا به صورت ناقص خوانده میشود. در مورد سکتورهای هارد دیسک هم که وظیفه ذخیره سازی اطلاعات را دارند دقیقا همین اتفاق می افتد.

بعد از پاک شدن فایل یا فولدر چه کاری باید انجام دهیم ؟ اگر فایل یا فولدرهای حذف شده شما برای شما خیلی ضروری و مهم نیست میتوانید با نرم افزارهای رایگان ریکاوری اطلاعات مانند active file recovery  اقدام به بازیابی و ریکاوری فایل یا فولدر پاک شده یا دیلیت شده خود کنید.ولی اگر فایل یا فولدر حذف شده  برای شما مهم است حتما در اسرع وقت بدون اینکه کاری روی هارد انجام دهید آن را به یک مرکز تخصصی بازیابی اطلاعات بدهید تا توسط کارشناسان متخصص و با ابزارهای تخصصی بازیابی و ریکاوری اطلاعات مانند pc3000 اقدام به بازیابی و ریکاوری فایل یا فولدر شما کنند.

 توصیه اکید : اگر خودتان اقدام به بازیابی فایل یا فولدرتان میکنید به هیچ عنوان بعد از بازیابی زمانی که نرم افزار  اسکن درایوتان را به پایان رساند و از شما مسیری میخواهد که فایل یا فولدر حذف شده شما را در آنجا کپی کند دقت کنید فایل یا فولدر پیدا کرده را روی همان درایو ذخیره نکنید .میتوانید برای این منظور از هاردهای اکسترنال  یا درایو دیگری استفاده کنید تا چنانچه بعد از بازیابی فایل یا فولدر حذف شده بر روی هارد  چک کردید و متوجه شدید فایل یا فولدر یا به کل نیست یا به طور ناقص بازیابی شده است (مثلا عکس ها نصفه باز میشود) بتوانید آن را به یک مرکز تخصصی بازیابی اطلاعات دهید تا آنها با ابزارهای مخصوص و دانش ریکاوری اطلاعات فایل یا فولدر شما را بازیابی کنند.و اشتباهی که من بارها دیده ام این است که اشخاصی که خودشان اقدام به بازیابی فایل یا فولدر میکنند , اطلاعات بازیابی شده را درن همون درایو کپی میکنند و زمانی که به ما مراجعه میکنند به دلیل اوررایت overwrite  شدن اطلاعات از دست ما کاری بر نمی آید و این دقیقا همان لحضه معروف است که دکترها بعد از اتاق عمل میگویند (دیگه کاری از دست ما بر نمیاد).