شایعترین مشکلات فنی حافظه ها در ذخیره سازی اطلاعات

مشکلات حافظه های ذخیره سازی اطلاعات را می توان به صورت مشکلات مدارات منطقی ، آسیب های فیزیکی ، آسیب های الکتریکی دسته بندی کرد .در این مقاله قصد داریم به بررسی هر کدام بپردازیم .

  • مدارات منطقی مشکلات حافظه های ذخیره سازی اطلاعات  :

این مشکلات وقتی رخ می دهد که بر روی حافظه آسیب فیزیکی قابل مشاهده نیست و حافظه در سیستم کامپیوتر شما نیز شناخته شده است.

اما زمانی که شما سعی می کنید بر روی حافظه داده ای بنویسید یا از روی آن داده بخوانید دسترسی ایجاد نمی گردد. این مشکلات بر اثر موارد مختلفی رخ می دهد که یکی از رایج ترین آنها قطع ارتباط حافظه از رایانه در حالت غیر امن (safe) است.

در صورت بوجود آمدن این نوع مشکلات می توان اطلاعات موجود بر روی حافظه را با دستگاه ها و نرم افزارهای مخصوص بدست آورد و جای نگرانی زیادی نمی باشد.

مرکز بازیابی (ریکاوری) اطلاعات ادهمی با دارا بودن ابزار مورد نیاز این مشکلات را برطرف کرده و اطلاعات را در اختیارتان قرار می دهد.

  • آسیب های فیزیکی مشکلات حافظه های ذخیره سازی اطلاعات

دیسک یا حافظه عملکرد صحیح خود را بر اثر هرگونه اتفاق فیزیکی از دست بدهد ( مانند: افتادن، خیس شدن، شکستن، سوختن و …).

البته بر طبق تجربه بیشترین آسیب شکستن برد یا سوکت اتصال می باشد. در اینگونه مشکلات میتوان با تعویض سوکت یا قطعه ی خراب برد و یا اتصال قطعات بر روی برد شکسته اطلاعات را برگرداند. همچین میتوان توسط دستگاه مخصوص، اطلاعات را مستقیم از چیپ حافظه خواند.

  • آسیب الکتریکی مشکلات حافظه های ذخیره سازی اطلاعات

دلیل اصلی آسیب های الکتریکی به حافظه می تواند اتصال یا بالاتر از حد نیاز بودن ولتاژ منبع تغذیه باشد. در نتیجه قطعاتی مانند فیلتر، دیود، فیوز یا کنترلر اصلی میتوانند بسوزند یا آسیب جدی ببینند. برای به دست آوردن اطلاعات مانند روش قبل باید قطعات معیوب را تعویض کرده یا چیپ را به صورت مستقیم خواند.

هارد دیسک مغناطیسی

امروزه این نوع درایوها را به عنوان هاردهایی با سرعت و حجم مناسب اما بسیار حساس در مقابل ضربه و شوک الکتریکی می شناسند.

یک ولتاژ ناپایدار یا ولتاژ بیش از حد می تواند به کنترلر یا قطعات مکانیکی آسیب جدی بزند. در مورد اول و آسیب به برد هارد دیسک برای بازیابی اطلاعات می توان با جایگزینی برد اقدام به بازیابی اطلاعات کرد. اما در بسیاری از موارد دیده شده که با آسیب دیدن برد دستگاه به قطعات الکترومکانیکی داخل هارد نیز صدمه وارد می شود. به عنوان مثال هد نیز آسیب می بیند که برای اینکار باید هد هارد طبق ضوابطی خاص و با هدی که مناسب آن باشد تعویض گردیده و کار ریکاوری اطلاعات انجام گردد که اساسا این کار هزینه بر و گران می باشد.

در صورت ضربه یا افتادن یا تغییر شکل هارد، برای ریکاوری آن، درایو حتما باید توسط متخصص ریکاوری اطلاعات و تعمیر هارد بازدید شده و ایراد آن مشخص گردد. این کار کاملا ضروری است. هر حرکت نادرستی می تواند شما را از داشتن اطلاعات برای همیشه محروم سازد.

خط افتادن یا خراشیدگی صفحات مغناطیسی داخل هارد ایرادات جدی در بازیابی اطلاعات ایجاد می کند. زیرا داشتن سطحی کاملا صاف و سیقلی برای ریکاوری هارد و خواندن اطلاعات از روی دیسکها ضروریست. در بسیاری از موارد ضربه های فیزیکی به اسپیندل موتور هارد دیسک آسیب می زند و چرخش دیسکها را با مشکل همراه می سازد که متخصصین مرکز بازیابی اطلاعات ادهمی کل دیسکها را برداشته و بر روی هارد مشابهی که موتور و هد سالم دارد می گذارند، سپس کالیبره کرده و اطلاعات را بازیابی می نمایند.

بسیاری از ایرادات از آسیب به قسمت سفت افزار هارد بوجود می آیند. بسیاری از اطلاعات سفت افزار را می توان از روی قسمتهای هارد یا قسمت پشتیبان به کمک دستگاه های مخصوص تعمیر هارد کپی برداری کرده و جایگزین کرد. یا جایگزینی بعضی از این موارد با اطلاعات مشابه از روی هاردهایی با همان ترکیب بندی . این نوع از بازیابی از اطلاعات بسیار حساس و در مرحله ی فوق حرفه ای می باشد. براساس تجربه ی چندین ساله ی مجموعه ی ما، دستکاری افراد کم اطلاع یا صاحب هارد در عملکرد تعمیر هارد و چک کردن راه های مختلف به صورت قابل ملاحظه ای برگرداندن اطلاعات را با سختی و در بسیاری از موارد حتی غیر ممکن می کند.

اتفاقات جالب

از یکی از هاردهای آسیب دیده در حادثه سقوط شاتل کلمبیا، که آسیب دیدگی شدیدی داشت توانسته شد بیش از ۹۰ درصد اطلاعات بازیابی شود.

این کارباعث شد دانشمندان بتوانند تحقیقات ۲۰ ساله خود را به پایان رسانده و از حوادث مشابه این چنینی جلوگیری کنند. بازیابی اطلاعات این هارد ۵ سال زمان برد.

۲ پاسخ
  1. علی
    علی گفته:

    با سلام
    مطالب مفیدی دارین
    من یک مموری دارم که پروتکت شده و هر کار کردم درست نشد علت این ک مموری محافظت شده چیه ؟

    پاسخ
    • bazya
      bazya گفته:

      سلام
      ممنونم
      فلش مموری ها و به طور کلی تمامی دستگاه های ذخیره سازی قابل حمل از مکانیزمی تحت عنوان حفاظت در برابر نوشتن اطلاعات (Write Protect) بهره می برند. مکانیزم فوق در برخی مواقع نظیر ویروسی شدن فلش مموری، کاهش حجم، افزایش حضور فایل های هرز بر روی فلش مموری و … به صورت خودکار فعال شده و از نوشتن اطلاعات بر روی آن جلوگیری می کند تا سخت افزار از آسیب بیشتر مصون بماند. در حقیقت مکانیزم مذکور قابلیت کپی کردن و حذف فایل ها را از کاربر صلب کرده و تنها خواندن اطلاعات از روی فلش مموری امکان پذیر دست نخورده باقی می ماند.

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای